dinsdag 25 november 2014

Notencake

De notencake is heerlijk  om van te genieten bij de warme kachel na een lekkere winterwandeling door het bos! Het is een heerlijk recept van eventueel verse noten die u er nog heeft liggen. Een keer iets anders dan anders!

Benodigdheden
- Cakevorm
- Mixer
- Garde
- Keukenmes

Ingrediënten
- 250 gram boter
- 300 gram bloem
- 5  eieren
- 200 gram lichte basterdsuiker
- 5 cl melk
- 125 g notenmix (40 gr walnoten + 85 gr notenmix ongezouten)
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 1 koffielepel bakpoeder

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Wanneer de boter uit de koelkast komt, laat je het eerst op kamertemperatuur komen, zodat het zacht wordt. Vet de cakevorm in met boter of margarine en strooi er wat bloem in zodat dit aan de bodem en zijkanten blijft zitten. Zo gaat de notencake na het bakken heel makkelijk uit de cakevorm. Doe de eieren in een kom, voeg de melk toe en kluts het met de garde tot een mengsel.

Doe de boter en de helft van een zakje vanillesuiker in de mengkom van de mixer en laat het op lage snelheid draaien. Voeg vervolgens de lichte basterdsuiker toe en laat het een minuutje mengen. Giet dan het mengsel van de eieren en melk erbij en laat het weer een minuutje draaien.

Voeg de bloem en de bakpoeder toe aan het beslag en laat het even mengen tot een glad mengsel. Hak de noten met een scherp keukenmes in kleine stukjes, maar zorg ervoor dat de stukjes niet tè klein worden. Meng de fijngehakte nootjes door het beslag.

Stort het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 70 minuten gaar in de voorverwarmde oven van 180°C. Prik even met een breinaald of satéprikker in de cake om te kijken of die goed gaar is. Als er deeg aan de naald of prikker blijft zitten, moet de cake nog even iets langer gebakken worden, want hij is dan nog niet helemaal gaar. 


Laat de verse notencake afkoelen en haal hem uit de cakevorm. Hij is nu klaar om te serveren.

Eetsmakelijk!

Variatietips:
- Maak gebruik van kleine cakevormpjes of een tulbandvorm in plaats van een gewone cakevorm. De notencake lijkt dan nog gezelliger!
- Voeg naast noten ook eens rozijnen toe aan het beslag voor extra smaak.

 
 
Ook eens een notencake met onder andere vijgen, abrikozen, rozijnen, krenten en amandelen maken? Klik op zuidvruchten-notencake ! Een lekker recept van Rudolph's Bakery.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijdragers