Benodigdheden
- Cakeblik- Bakpapier
- Handmixer
Ingrediƫnten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel- 150 gr bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 150 gr boter
- Snuf zout
- 2 eetlepels koud water
- 300 gr amandelspijs
- Half losgeklopt ei
- Amandelschaafsel
Bereidingswijze
Doe het zelfrijzend bakmeel, de bruine basterdsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom en roer dit door elkaar. Voeg vervolgens de boter en de 2 eetlepels koud water toe en kneed dit tot een samenhangend deeg. Doe het deeg in plasticfolie en leg het een half uur in de koelkast. Op deze manier komen de kruiden beter tot hun recht, qua smaak en geur.
Verwarm de oven voor op 175˚C, vet het cakeblik in en
beleg de bodem en randen met bakpapier. Doe de amandelspijs in een kom en voeg
het losgeklopte ei eraan toe. Mix dit met de handmixer tot een gladde massa.
Garneer het beslag met amandelschaafsel als versiering en
bak het gevuld speculaas in ongeveer
40 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Het
amandelschaafsel bovenop de speculaas is dan goudbruin geworden. Haal het gevuld speculaas uit de oven en laat
het op de bakplaat afkoelen.
Eetsmakelijk!
Variatietips:
- In plaats van een cakeblik kun je ook een
vierkante of ronde bakvorm gebruiken.
- Het gevuld
speculaas kan je 3 dagen van tevoren al bereiden. Bewaar het dan wel in een
luchtdichte trommel.
Wil je ook eens gevuld speculaas maken met echte, eigen gemaakte spijs van amandelen? Klik op gevuld speculaas met echte spijs voor het recept!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten