maandag 24 november 2014

Slagroomsoesjes

Ook zo gek op slagroomsoesjes? Maak ze dan eens zelf met dit recept. Ze zijn simpel en snel te maken en je kan er ontzettend veel variaties van maken: kleine slagroomsoesjes, moorkoppen, gele roomsoezen, etc. Het recept is goed voor ongeveer 40 kleine soesjes of 20 grote soezen.


Benodigdheden
- Bakblik
- Bakpapier
- Handmixer
- Spuitzak
- Schaar

Ingrediƫnten
Voor de soesjes:
- 250 ml water
- 100 gram boter
- 1 snufje zout
- 125 gram bloem
- 4 eieren

Voor de vulling:
- 250 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- Poedersuiker

Bereidingstijd: 15-20 minuten
Rusten: 30 minuten
Bakken: ± 30 minuten

Bereidingswijze
Breng het water, boter en snufje zout in een steelpan aan de kook. Zodra het begint te koken, zet je het vuur zachter of uit. Voeg de bloem al roerend door het mengsel en hou de steelpan zo lang op het vuur en blijf zo lang roeren tot zich een samenhangede bal vormt die makkelijk van de bodem van de pan loskomt.

Doe de bal in een beslagkom en kneed er direct een ei doorheen met de handmixer. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige er helemaal doorheen geroerd is. Het deeg moet glanzen. Laat het deeg 30 minuten rusten.
 

Verwarm de oven voor op 200˚C en vet het bakblik in met boter of margarine en bestuif het met meel. Ook kan je het bakblik bekleden met bakpapier. Doe het deeg in de spuitzak en spuit kleine hoopjes op het bakblik bekleed met bakpapier. Bak de soesjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de soesjes na het bakken afkoelen.

Knip de soesjes open als ze zijn afgekoeld. Klop de slagroom stijf met suiker. Doe het vervolgens in een spuitzak en vul de soesjes ermee. Leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker. De slagroomsoesjes zijn nu klaar om te serveren! Bewaar ze in de koelkast.

Succes en eetsmakelijk!

Variatietips:
- In plaats van de slagroomsoesjes alleen met slagroom te vullen, kun je er ook eerst een laagje aardbeienjam in doen.
- Ook is het erg lekker om over de slagroomsoesjes gesmolten chocolade te gieten.

 
 
Wil je in plaats van slagroomsoesjes ook eens Bossche bollen of moorkoppen maken? Klik dan op variaties slagroomsoesjes voor het recept.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijdragers