Benodigdheden
- Bakblik
- Bakpapier- Handmixer
- Spuitzak
- Schaar
Ingrediƫnten
Voor de soesjes:
- 250 ml
water
- 100 gram
boter
- 1 snufje
zout
- 125 gram
bloem
- 4 eieren
Voor de vulling:
- 250 ml
slagroom
- 2
eetlepels suiker
- Poedersuiker
Bereidingstijd:
15-20 minuten
Rusten:
30 minuten
Bakken:
± 30 minuten
Bereidingswijze
Breng
het water, boter en snufje zout in een steelpan aan de kook. Zodra het begint
te koken, zet je het vuur zachter of uit. Voeg de bloem al roerend door het
mengsel en hou de steelpan zo lang op het vuur en blijf zo lang roeren tot zich
een samenhangede bal vormt die makkelijk van de bodem van de pan loskomt.
Doe de
bal in een beslagkom en kneed er direct een ei doorheen met de handmixer. Voeg
het volgende ei pas toe als het vorige er helemaal doorheen geroerd is. Het
deeg moet glanzen. Laat het deeg 30 minuten rusten.
Verwarm
de oven voor op 200˚C en vet het bakblik in met boter of margarine en bestuif
het met meel. Ook kan je het bakblik bekleden met bakpapier. Doe het deeg in de
spuitzak en spuit kleine hoopjes op het bakblik bekleed met bakpapier. Bak de
soesjes ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de soesjes na het
bakken afkoelen.
Knip de
soesjes open als ze zijn afgekoeld. Klop de slagroom stijf met suiker. Doe het
vervolgens in een spuitzak en vul de soesjes ermee. Leg ze op een mooie schaal
en bestrooi ze met poedersuiker. De slagroomsoesjes
zijn nu klaar om te serveren! Bewaar ze in de koelkast.
Succes
en eetsmakelijk!
Variatietips:
- In
plaats van de slagroomsoesjes alleen
met slagroom te vullen, kun je er ook eerst een laagje aardbeienjam in doen.
- Ook is
het erg lekker om over de slagroomsoesjes
gesmolten chocolade te gieten.
Wil je in plaats van slagroomsoesjes ook eens Bossche bollen of moorkoppen maken? Klik dan op variaties slagroomsoesjes voor het recept.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten