Bereidingstijd: 30 minuten
Baktijd: 40-45 minutenBenodigdheden
- Vierkante bakvorm
- Bakpapier
- Handmixer
Ingrediƫnten
Aangezien dit recept van mijn tante uit Canada is, maken we voor de verhoudingen gebruik van kopjes in plaats van aantal grammen.
- 5 appels
- Kaneel- Kristalsuiker
- 3 kopjes bloem
- 3 kopjes bruine basterdsuiker
- 3 kopjes havermout
- 1,5 kop boter
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175˚C. Schil de appels voor de apple crisp en snijd ze in kleine dobbelsteentjes. Doe de dobbelsteentjes in een kom en voeg dan kristalsuiker en kaneel naar eigen smaak toe. Meng dit vervolgens door elkaar.
Doe de bloem, bruine basterdsuiker en havermout in een kom en roer het door elkaar. Laat vervolgens de boter smelten in een pannetje en voeg dit eraan toe. Mix het dan met de handmixer tot een kruimelig beslag.
Vet de vierkante bakvorm in met boter of
margarine en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Verdeel een dunne
laag van het beslag gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Voeg dan het
appelmengsel toe en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Verdeel de rest van
het beslag gelijkmatig over het appelmengsel. Bak de taart in 40 tot 45 minuten
in de voorverwarmde oven gaar.
Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. De apple crisp is nu klaar om te serveren!
Succes & eetsmakelijk!
Variatietips
- Rozijnen wellen en aan de
dobbelsteentjes appel toevoegen voor extra smaak.
- Serveer de apple crisp warm met een heerlijke bol ijs en/of slagroom.- Door havermout aan de topping toe te voegen, maak je de apple crisp extra krokant.
Ook eens de apple crisp met dadels, rozijnen en noten proberen? Klik dan op apple crisp met dadels, rozijnen en noten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten