Benodigdheden
- Springvorm ø 24 cm
- Bakpapier
- Handmixer
- Groot broodmes
- Springvorm ø 24 cm
- Bakpapier
- Handmixer
- Groot broodmes
Voor het biscuitdeeg:
- 5 eieren
- 200 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 150 gr bloem
- 1 mespuntje Dr. Oetker Backin bakpoeder
Voor de vulling:
- 1 à 2 bakjes aardbeien
- 3 bekers slagroom à 250 ml
- 1 zakje Dr. Oetker kloppudding, vanille
- 1 zakje amandelschaafsel
Bereidingstijd: 40 minuten
Bakken: 25-30 minuten
Koelen: 2 uur
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ˚C en vet de springvorm in
met boter of margarine. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Klop
vervolgens de eieren met de handmixer schuimig en mix dan de suiker,
vanillesuiker en zout erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door
het ei-suikermengsel tot een glad beslag. Giet het beslag in de springvorm en
strijk het glad. Bak het biscuitdeeg 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Als het biscuitdeeg klaar is laat je hem afkoelen en
verwijder je de springvormrand. Leg een hand iets op de taart zodat deze niet
verschuift en snij het biscuitdeeg eenmaal horizontaal door. Dit kun je het
beste doen met een groot broodmes.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in
kleine stukjes. Hou een paar aardbeien heel of gehalveerd apart voor de
garnering. Beleg dan de onderste helft van het biscuitdeeg met de aardbeien.
Doe de springvormrand weer om het biscuitdeeg. Klop 2
bekers slagroom met het pakje kloppudding stijf en verdeel dit vervolgens over
de aardbeien. Leg dan de tweede helft van het biscuitdeeg erbovenop en zet de
taart 2 uur in de koelkast.
Haal de aardbeien-slagroomtaart na 2 uur uit de koelkast en verwijder de
springvormrand. Klop de laatste beker slagroom stijf en bestrijk de boven- en
zijkanten van de taart hiermee. Nu kun je de taart garneren met de resterende
aardbeien en de zijkanten bestrooien met amandelschaafsel.
Veel bakplezier en eetsmakelijk!
Variatietip:
- Maak het biscuitdeeg een dag of paar dagen voordat je de taart wilt maken en bewaar het in een afgesloten doos. Als je het biscuitdeeg na het bakken meteen door gaat snijden, is hij nog te ‘vers’ en kan hij uit elkaar vallen.
- Strijk de onderste helft van het biscuitdeeg in met aardbeienjam, voordat je hem gaat beleggen met de aardbeien voor extra smaak.
- In plaats van amandelschaafsel kun je ook geraspte chocolade gebruiken voor het garneren van de zijkanten.
- Maak het biscuitdeeg een dag of paar dagen voordat je de taart wilt maken en bewaar het in een afgesloten doos. Als je het biscuitdeeg na het bakken meteen door gaat snijden, is hij nog te ‘vers’ en kan hij uit elkaar vallen.
- Strijk de onderste helft van het biscuitdeeg in met aardbeienjam, voordat je hem gaat beleggen met de aardbeien voor extra smaak.
- In plaats van amandelschaafsel kun je ook geraspte chocolade gebruiken voor het garneren van de zijkanten.
Klik op aardbeien-slagroomtaart voor meer afbeeldingen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten