maandag 3 november 2014

Aardbeien-slagroomtaart

Ook zo gek op slagroomtaart? Maak dan eens deze heerlijke slagroomtaart gevuld met aardbeien! Er is immers altijd iets te vieren!

Benodigdheden
- Springvorm ø 24 cm
- Bakpapier
- Handmixer
- Groot broodmes
 
Ingrediënten
Voor het biscuitdeeg:
- 5 eieren
- 200 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 150 gr bloem
- 1 mespuntje Dr. Oetker Backin bakpoeder

Voor de vulling:
- 1 à 2 bakjes aardbeien
- 3 bekers slagroom à 250 ml
- 1 zakje Dr. Oetker kloppudding, vanille
- 1 zakje amandelschaafsel

Bereidingstijd: 40 minuten
Bakken: 25-30 minuten
Koelen: 2 uur

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ˚C en vet de springvorm in met boter of margarine. Bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Klop vervolgens de eieren met de handmixer schuimig en mix dan de suiker, vanillesuiker en zout erdoor. Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door het ei-suikermengsel tot een glad beslag. Giet het beslag in de springvorm en strijk het glad. Bak het biscuitdeeg 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Als het biscuitdeeg klaar is laat je hem afkoelen en verwijder je de springvormrand. Leg een hand iets op de taart zodat deze niet verschuift en snij het biscuitdeeg eenmaal horizontaal door. Dit kun je het beste doen met een groot broodmes.
 
 
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hou een paar aardbeien heel of gehalveerd apart voor de garnering. Beleg dan de onderste helft van het biscuitdeeg met de aardbeien.

 
Doe de springvormrand weer om het biscuitdeeg. Klop 2 bekers slagroom met het pakje kloppudding stijf en verdeel dit vervolgens over de aardbeien. Leg dan de tweede helft van het biscuitdeeg erbovenop en zet de taart 2 uur in de koelkast.

Haal de aardbeien-slagroomtaart na 2 uur uit de koelkast en verwijder de springvormrand. Klop de laatste beker slagroom stijf en bestrijk de boven- en zijkanten van de taart hiermee. Nu kun je de taart garneren met de resterende aardbeien en de zijkanten bestrooien met amandelschaafsel.

Veel bakplezier en eetsmakelijk!

Variatietip:
- Maak het biscuitdeeg een dag of paar dagen voordat je de taart wilt maken en bewaar het in een afgesloten doos. Als je het biscuitdeeg na het bakken meteen door gaat snijden, is hij nog te ‘vers’ en kan hij uit elkaar vallen.
- Strijk de onderste helft van het biscuitdeeg in met aardbeienjam, voordat je hem gaat beleggen met de aardbeien voor extra smaak.
- In plaats van amandelschaafsel kun je ook geraspte chocolade gebruiken voor het garneren van de zijkanten.



Klik op aardbeien-slagroomtaart voor meer afbeeldingen!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijdragers