dinsdag 28 oktober 2014

Bosbessenkwarktaart

De bosbessenkwarktaart is een frisse taart en de Bastognekoek bodem maakt hem extra lekker! Het is een taart die snel te bereiden is en binnen 2 uur al op tafel kan staan, dus ook ontzettend handig om te maken als je niet veel tijd hebt en toch een lekkere taart voor de visite wilt maken!

Bereidingstijd: ± 30 minuten
Koelen: ± 1 uur

Benodigdheden
- Springvorm ø 24 cm
- Bakpapier
- Staafmixer
- Pannetje
- Handmixer

Ingrediënten
- 450 gr Danio bosbes kwarkyoghurt
- 1 pak Bastogne koeken
- 8 blaadjes gelatine (2 pakjes van Dr. Oetker à 6 blaadjes, zie foto)
- 500 ml slagroom
- 100 gr boter of margarine
- Verse bosbessen of een pot bosbessen van Hak
- Chocolaatjes om te decoreren

Bereidingswijze
Vet de springvorm in met boter of margarine en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier. Net zoals bij de stroopwafel monchoutaart bekleed ik de springvorm met bakpapier om te voorkomen dat er barsten in de taart komen na het verwijderen van de springvorm. Verkruimel de Bastogne koekjes. Dit doe ik altijd met de staafmixer, dat gaat ontzettend snel! Eerst de koekjes een paar keer breken en dan verkruimelen in de staafmixer.

Leg de blaadjes gelatine niet allemaal tegelijk, maar 1 voor 1 in een bakje met koud water en laat ze weken. Door het weken van de gelatine, worden de blaadjes zacht. Doe de boter in een pannetje en laat dit smelten. Als de boter gesmolten is, roer je de Bastognekoek kruimels erdoor. Verdeel vervolgens het mengsel over de bodem van de springvorm. Ik gebruik hier altijd een schone lepel voor, want aan de lepel waarmee je het mengsel doorgeroerd hebt, zitten altijd nog wat koekkruimels en dan blijven er alleen maar meer kruimels aanplakken. Zet de springvorm in de koelkast, zodat de bodem kan opstijven.

Klop 250 ml slagroom stijf met de handmixer. Doe de bosbes kwarkyoghurt in een kom. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en laat ze al roerende oplossen in een pannetje met een klein laagje water. Meng vervolgens de gesmolten gelatine en de geklopte slagroom door de bosbes kwarkyoghurt.  Verdeel dit mengsel over de Bastognekoek bodem en laat het ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast.

Als laatste garneer je de taart met verse bosbessen, toefjes eigen geklopte slagroom en chocolaatjes. De bosbessenkwarktaart is nu klaar om te serveren!
 
Eetsmakelijk!


 
Variatietip:
- Eerst bosbessenjam over de taart smeren en dan pas garneren
- Bosbessenjam door de kwark mengen
- I.p.v. een springvorm, een bakvorm met allemaal kleine rondjes gebruiken.
  Zo krijg je hele mooie kleine gebakjes zoals hieronder:



Klik op bosbessenkwarktaart voor meer afbeeldingen en variatietips voor de garnering!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijdragers