Benodigdheden
- Springvorm ø 24 cm
- Bakpapier
Ingrediënten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 150 gr koude boter in blokjes
- Snuf zout
- 2 eetlepels koud water
- 4 stevige appels
- 300 gr amandelspijs
- Half losgeklopt ei
- 1 zakje amandelschaafsel
- 4 eetlepels abrikozenjam
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 150 gr koude boter in blokjes
- Snuf zout
- 2 eetlepels koud water
- 4 stevige appels
- 300 gr amandelspijs
- Half losgeklopt ei
- 1 zakje amandelschaafsel
- 4 eetlepels abrikozenjam
Bereidingswijze
We beginnen, voor het maken van de appel-speculaastaart met het deeg, aangezien dat een
half uur in de koelkast moet staan. Doe het zelfrijzende bakmeel, de bruine
basterdsuiker, speculaaskruiden en zout in een kom en roer dit door elkaar.
Voeg daarna de klontjes koude boter en 2 eetlepels koud water toe en kneed dit
tot een samenhangend deeg. Doe het deeg in plasticfolie en leg het een half uur
in de koelkast.
Verwarm vervolgens de oven voor op 175 ˚C , vet de
springvorm van 24 cm ø in en beleg de bodem en randen met bakpapier. Schil
daarna de appels, snijd ze in vieren en snijd vervolgens in elk vierde deel
kleine repen. Het is niet de bedoeling dat je de appels doorsnijd, maar je moet
er sneetjes in maken. Zie hieronder:
Als het deeg een half uur in de koelkast heeft gelegen, verdeel je het in de springvorm en druk je het uit, ook tegen de rand. Haal de spijs uit het pakje, roer er een half losgeklopt ei door en bedek daarna de bodem van speculaas ermee. Doordat je een losgeklopt ei door de spijs roert, wordt de spijs wat zachter en is het makkelijker om te verdelen over de bodem. Leg vervolgens de appels op de bodem van spijs, zodat de hele taart bedekt is met appels zoals hieronder:
Bak de taart in 50 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
Haal de taart uit de oven. Verwarm de abrikozenjam in een
pannetje en strijk de jam uit over de taart. Als laatste bestrooi je de appel-speculaastaart met amandelschaafsel en de taart
is klaar om te serveren!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten