dinsdag 21 oktober 2014

Schwarzwälder rol

Wil je geen taart, maar een keer iets anders lekkers maken? Probeer dan de schwarzwälder rol eens! Het is een lekkere combinatie van chocolade en kersen en een keer helemaal iets anders!

Bereidingstijd: 50 minuten
Baktijd: 10 minuten

Koelen: 1 uur

Benodigdheden
  • Bakpapier
  • Doek
  • Zeef
Ingrediënten
  • 6 eieren
  • 1 snufje zout
  • 100 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 3 theelepels cacao
  • 1 pot kersen van 700 gr
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 400 gr slagroomversteviger
  • 50 gr pure chocolade

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200˚ en leg bakpapier op het bakblik. Splits de eieren in eiwitten en eidooiers. Klop de eiwitten in een kom stijf met zout. Klop vervolgens de eidooiers met suiker dikromig. Meng hier de bloem en cacao door en schep daarna de geklopte eiwitten erop. Dan kan je het bloemmengsel erover heen zeven en alles door elkaar mengen.

Verdeel nu het deeg gelijkmatig over het bakblik en bak het ongeveer 10 minuten op 200˚. Leg de biscuitplak op een vochtige doek die je met suiker hebt bestrooid en haal het bakpapier eraf. Rol vanaf de lange kant de biscuitplak op met behulp van de doek. Laat de rol vervolgens afkoelen.

Laat de kersen voor de schwarzwälder rol uitlekken in een zeef en meng de vanillesuiker erdoor. Breek vervolgens de chocolade in stukken en laat het smelten. Giet dan de chocolade direct op een met olie ingevette schaal en laat het hard worden.

Klop de slagroom stijf met de slagroomversteviger. Het makkelijkste is om dit te doen met een mixer. Nu de biscuitplak is afgekoeld, kun je het weer uitrollen en een derde van de slagroom erover uitsmeren. Vervolgens verdeel je de kersen er gelijkmatig over en rol je vanaf de lange kant de plak weer op.

Bestrijk de afgekoelde rol rondom met de rest van de slagroom en garneer de bovenkant van de rol met chocoladeschaafsel. Door met een kaasschaaf over een koude reep pure chocolade heen te schaven kan je zelf gemakkelijk chocoladeschaafsel maken. Zet de schwarzwälder rol minstens een uur in de koelkast, voordat je hem gaat serveren.

Eetsmakelijk!


 
Klik op schwarzwälder rol voor meer afbeeldingen en variaties!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijdragers