Bereidingstijd: 50 minuten
Baktijd: 10 minuten
Benodigdheden
- Bakpapier
- Doek
- Zeef
- 6 eieren
- 1 snufje zout
- 100 gr suiker
- 100 gr bloem
- 3 theelepels cacao
- 1 pot kersen van 700 gr
- 1 zakje vanillesuiker
- 400 gr slagroomversteviger
- 50 gr pure chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200˚ en leg bakpapier op het bakblik. Splits de eieren in eiwitten en eidooiers. Klop de eiwitten in een kom stijf met zout. Klop vervolgens de eidooiers met suiker dikromig. Meng hier de bloem en cacao door en schep daarna de geklopte eiwitten erop. Dan kan je het bloemmengsel erover heen zeven en alles door elkaar mengen.
Verdeel nu het deeg gelijkmatig over het bakblik en bak
het ongeveer 10 minuten op 200˚. Leg de biscuitplak op een vochtige doek die je
met suiker hebt bestrooid en haal het bakpapier eraf. Rol vanaf de lange kant
de biscuitplak op met behulp van de doek. Laat de rol vervolgens afkoelen.
Bestrijk de afgekoelde rol rondom met de rest van de slagroom
en garneer de bovenkant van de rol met chocoladeschaafsel. Door met een
kaasschaaf over een koude reep pure chocolade heen te schaven kan je zelf
gemakkelijk chocoladeschaafsel maken. Zet de schwarzwälder rol minstens een uur
in de koelkast, voordat je hem gaat serveren.
Eetsmakelijk!
Eetsmakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten