dinsdag 21 oktober 2014

Stroopwafel monchoutaart

Ook zo gek op stroopwafels? Probeer eens de stroopwafel monchoutaart! Het is snel te bereiden, dus handig als je niet veel tijd hebt, maar toch zin hebt in een lekkere taart!

Bereidingstijd:± 30 minuten
Koelen:± 1 uur

Benodigdheden
- Springvorm
- Bakpapier
- Handmixer

Ingrediënten
Voor de karamelsaus
- 75 ml water
- 200 gr suiker
- 125 ml slagroom (alvast een beetje voorverwarmd)
- 1 flinke eetlepel roomboter

Voor de taart
- 2 pakken stroopwafels à 10 stroopwafels (1 pak is net te weinig)
- 500 ml slagroom
- 300 gr monchou of roomkaas
- 4 zakjes vanillesuiker

Bereidingswijze
Karamelsaus
We gaan eerst de karamelsaus maken voor de stroopwafel monchoutaart, zodat deze tijd heeft om af te koelen. Doe het water en de suiker in een pan en breng het op middelmatig vuur aan de kook, zodat het kan karamelliseren. Tijdens dit proces NIET roeren. Laat het suikermengsel rustig doorkoken totdat je een mooie lichte karamel kleur hebt en haal dan de pan van het vuur. Giet vervolgens de voorverwarmde slagroom bij de karamel en roer goed door. Voeg hierna de boter toe, roer het geheel tot een mooie saus en laat het afkoelen. Als je niet genoeg tijd hebt om zelf de karamelsaus te maken, kun je altijd kant en klare karamelsaus gebruiken.

Taart
Bij het maken van de stroopwafel monchoutaart beginnen we met het invetten van de springvorm en het bekleden van de bodem en zijkanten met bakpapier. Ik bekleed de springvorm met bakpapier om te voorkomen dat er barsten in de taart komen na het verwijderen van de springvorm. Nu kun je de bodem bedekken met stukjes stroopwafel. Hiervoor heb je 5 stroopwafels nodig.


Klop de slagroom stijf in een kom met de handmixer. Mix dan de monchou met de vanillesuiker tot een glad mengsel. Voeg dan de geklopte slagroom toe aan het monchoumengsel en roer dit door elkaar tot een glad mengsel. Verdeel dit mengsel over de stroopwafelbodem. Het makkelijkste is om dit met een schone lepel te doen, die je even onder de warme kraan houdt.

Verdeel de afgekoelde karamelsaus willekeurig over de glad bestreken taart. Je hoeft niet de gehele taart te bedekken met de saus, maar iets eroverheen schenken is voldoende. Daarna de taart bedekken met kleine stukjes stroopwafel, net zoals je de bodem hebt bedekt.


De stroopwafel monchoutaart moet ongeveer een uur in de koelkast om op te laten stijven, voordat je hem kan serveren.

Succes en eetsmakelijk!


Klik voor meer variatie op stroopwafel monchoutaart !!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bijdragers